A Nemzetközi Nőnap alkalmából köszöntöm a lányokat és asszonyokat, akik gyermekeink, családjaink boldogulását gondoskodó szeretetükkel biztosítják, akik életet adtak nekünk, akik értelmet adtak életünknek.

Hiszen a tökéletes nő egyszerre kislány, anya és társ. Kislány, akire büszkék a szülei, akiknek ő a szemük fénye. Anya, aki életet adott nekünk, gondoskodott rólunk. Társ, aki jóban-rosszban mellettünk áll, aki értelmet adott életünknek, aki elvarázsolt minket.

3 éveMEGOSZTÁS

Orbán Viktor és a Fidesz elbukta az államadósság elleni harcot. Pedig 3 millió ember 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonát is lenyúlták hozzá. Tavaly év végén már egy minden eddiginél szánalmasabb trükköt is bevetettek, hogy a nyugdíjvagyon eltapsolása után legalább minimális adósságcsökkenést ki tudjanak mutatni.

3 éveMEGOSZTÁS

Haragszom Orbán Viktorra, mert elfelejtette, hogy ő honnan jött - mondta Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: "Orbán Viktor rendszerének legnagyobb szégyene", hogy esténként csaknem félmillió gyermek fekszik le üres gyomorral.

Hozzátette: a stadionépítésre "elszórt" 180 milliárd forint töredékéből, kevesebb mint harmadából meg lehetne szüntetni a gyermekéhezést. Ennek érdekében 470 ezer rászoruló gyermeknek adnának az év minden napján egyszer meleg ételt.

3 éveMEGOSZTÁS

Az MSZP elszámoltatást követel az ócsai lakópark ügyében. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja beszélt erről szerdán, Budapesten újságírók előtt.

A politikus úgy fogalmazott, az ócsai lakópark építésének ügye az Orbán-kormány minden hibáját megtestesíti, hiszen azt szakmaiatlan, szegényellenes, pazarló, pofátlan és korrupt módon hajtották végre.

Hangsúlyozta, már az építkezés előtt "mindenki tudta, hogy ez egy hülyeség", mert a szegénységet nem lehet pusztán szegregációval felszámolni.

3 éveMEGOSZTÁS

"Büszkék lehetünk az ócsai lakóparkra" – mondta Soltész Miklós, az Orbán-kormány szociális államtitkára 2013. január 15-én. "Ócsa a Gyurcsány-korszak szimbóluma" – írta a Fidesz Sajtóiroda 2014. január 17-én.

3 éveMEGOSZTÁS

Megbukott a kormány ócsai szociális lakóparkja. A 2,7 milliárdból épült 80 házat átminősítették a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává. Ezzel a lépéssel a kormány beismerte, csúfos kudarcba fulladt az elképzelés.

A döntés nyomán lakóparkból kalandpark lesz, hiszen akár hónapról-hónapra mások fognak a méregdrága házakban lakni. Jelenleg az otthonok felében laknak csak, így könnyen kiszámítható, hogy egyetlen ház felépítése 70 millióba került. Eközben vidéken már 8 millió forintért lehet családi házat vásárolni.

3 éveMEGOSZTÁS

Hoppál Péter is osztja Kósa Lajos Fidesz-alelnök nézetét, hogy a "valóság nem számít a politikai kampányban". Arra kérjük a Fideszt, legalább addig a rövid ideig, amíg még kormányoznak, próbáljanak meg a valóság talaján maradni.

A nyugdíjak vásárlóértéke a világválság kirobbanásakor, 2008-ban még több mint 40%-kal magasabb volt, mint 2001-ben, az első Orbán-kormány utolsó teljes évében. A nyugdíjak vásárlóértéke a válság ellenére még 2010-ben is harmadával haladta meg a 2001. évi szintet.

3 éveMEGOSZTÁS

Az MSZP üdvözli a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) intézményének bevezetését szorgalmazó civil kezdeményezést, mert a jövedelemelosztás hazánkban jelenleg oly aránytalan, hogy az már a társadalom szétszakadásával fenyeget.

3 éveMEGOSZTÁS

Az MSZP szerint 2013 a szegények fekete éve volt a kormány "sanyargató és tehetetlen" politikája miatt. Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja fogalmazott így szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

3 éveMEGOSZTÁS

Kormányra kerülésünk esetén a nyugdíjbiztosítás kapcsán a hasznosítható hagyományokkal, a jogállamiság követelményével, az európai értékekkel és az  társadalom akaratával összhangban,  a generációk nyugdíjbiztosítási  érdekeire és a mindenkori  nyugdíjak  finanszírozhatóságának követelményére is figyelemmel:

1. Mindenkinek visszaadjuk a nyugdíjjogosultságát, akinek korábban - bármilyen elnevezéssel-öregségi nyugdíjnak minősülő ellátást állapítottak meg.

3 éveMEGOSZTÁS

Oldalak